Paul Mitchell

Paul Mitchell groeide op in California.
Zijn intentie om God te dienen was er al op jonge leeftijd.
Hij ging door met zijn opleiding en haalde zijn graad Filosofie aan de Universiteit van San Fransisco. In 1978 gaf Paul godsdienstles op een katholieke jongensschool en hij was bezig met zijn meestergraad toen hij Hawayo Takato een presentatie gaf over Reiki. Toen hij die ochtend naar huis reed, zei hij " Ik had een hele heldere gedachte: "dit is waar ik naar gezocht heb".
Paul volgde die zomer de Reiki 1e graadcursus bij Mevr. Takata. Het jaar erop volgend volgde hij de 2e graadcursus. Kort daarna wijdde Mevr. Takata hem in als Reikimaster en zijn carrière van het geven van behandelingen en Reikicursussen was een feit. 

Paul ging begin jaren 80 met Phyllis Lee Furumoto samen werken. Tevens is hij medeoprichter van de Reiki Alliance. Hij ging trainingcursussen geven om nieuwe Reikimaster kandidaten voor te bereiden. Paul is ook de auteur van het boek: The Usui System of Natural Healing. Dit boek is reeds in 9 vertalingen uitgekomen. Zijn artikelen over het Usui System zijn wereldwijd in tijdschriften gepubliceert. 

Op Alida's 1e graads cursus was Paul aanwezig. Bij mijn roeping tot het Masterschap heeft Paul mij 5 jaar begeleid. 

Paul Mitchell (links) met Alida Bos (rechts)
Alida Bos & Paul Mitchell

Dan adviseert hij een andere Master. En ik ga naar Phyllis. Na een jaar in november 1992 heeft Phyllis een feest aangericht voor Paul en zij erkent hem als Head of the Discipline. Op 11 november wordt zijn erkenning gevierd met een feestdiner. De dag daarna wordt ik ingewijd door hen beide. Thank You Lord!!!