Meester van alle meesters

Geďnspireerd door de verhalen van de genezingen van Christus is Mikao Usui na een spirituele ervaring gekomen tot handoplegging.

Met Reiki ervaar je een hogere energietrilling. Wanneer je Reiki geeft of ontvangt, wordt er gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van je leven. Je staat open voor de bron van Universele Levensenergie en versterkt je zelfgenezende vermogens, waardoor je de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid kunt nemen.
Je beseft dat de energie door je heen stroomt en je voedt en je in leven houdt. Deze energie is de kracht die leeft en actief is in alles wat geschapen is.

De gever is louter een kanaal, een doorgeefluik. Wij hebben dan ook geen invloed op het resultaat van de behandeling. De Engelen kunnen spirituele operaties uitvoeren. Hoeveel energie de ontvanger opneemt, hangt altijd af van zijn persoonlijke behoeften. Het verschilt van persoon tot persoon. Een ontvanger hoeft niet persé (bewust) open te staan voor Reiki, want zijn lichaam neemt automatisch de hoeveelheid Reiki-energie op die het nodig heeft.

Reiki bevordert het genezingsproces en ondersteunt medische zorg of medicatie. Reiki versterkt de uitwerking van elke andere therapie. Reiki zuivert het lichaam van vervuilende chemische stoffen. Een behandeling is bijvoorbeeld nuttig voor en na een operatie, aangezien ze voor harmonie zorgt en de ontvanger kalmeert. De verklaring is dat de Reiki-energie intens is en het lichaam 'opzuigt' wat het ervan nodig heeft. Als wij behandelingen geven aan anderen, heeft dit een therapeutische uitwerking.  Doch; wij zijn geen therapeuten!! Wil je een persoonlijke groei doorleven, dan zijn dagelijkse zelfbehandelingen noodzakelijk. De energie werkt in op je lichaam, je emoties en in je ziel. De uitwerking van een behandeling geeft innerlijke vrede. Zo kunnen wij eenvoudig vrede brengen.