Ga naar mijn India-site voor het laatste nieuws
Go to my India-site for the latest news

Alida Bos voor fontein in park

Mijn naam is Alida Bos. Ik ben geboren in Friesland op een boerderij. Dochter van een meester met koeien. 
Aaldert Bos (mijn dierbare vader) fokte de mooiste koeien van Friesland. Hij heeft mij met heel veel liefde en respect voor de dieren en de natuur opgevoed. Er zijn drie mensen die mij een basis aan mijn leven hebben gegeven. Pappa, super-opa George en oma Alida. 
Alle drie meesters in hun leven. Pappa met koeien, opa met het aambeeld en oma met haar liefde voor de mens.

Als jong meisje wilde ik al mensen helpen. En ben zodoende ook verpleegkundige geworden. In mijn jeugd werd ik vaak geconfronteerd met ziekte. Daardoor was ik al jong op zoek naar de zin van het leven. Macrobiotiek, transendente meditatie,  mijn doop op mijn 21e, mijn zoektocht in het monastieke leven (leidde mij uiteindelijk tot Abdij Koningsoord), mijn huwelijk (dat was mijn woestijnervaring van 8 jaar) brachten mij uiteindelijk in contact met Reiki. Op zoek naar een betere kwaliteit van leven, heb ik in 1986 mijn Reiki-inwijding ontvangen. Door de zelfbehandelingen kreeg ik mijn gezondheid terug en kon ik mijn grote verdriet verwerken. 

12 november 1992 ben ik door Phyllis Lee Furumoto & Paul Mitchell tot Master gewijd in Hamburg. In dat jaar pakte ik ook mijn werk als verpleegkundige in de thuissfeer op. Van een baby aan de beademing tot intensieve stervensbegeleiding. En daarin voel ik de samenwerking met de Engelen!!!!

Het lot bracht mij in dit jaar ook naar Nicaraqua. Het Friese katholieke famke kan door de modder, belaagd door de vliegen in de kampen veel steun geven via gebed en handoplegging. Zelf heb ik mijn drie lieverds in drie jaar tijd verloren. In Nicaraqua verliezen sommige mensen hun lieverds in 3 uur. Voor mij vallen bijna alle puzzelstukjes op hun plek. Intensieve rouwverwerking waardoor ik 20 jaar Friesland niet in durfde, mijn kankerproces, de opvang van pleegkinderen en mijn werk in het Johannes hospitium hebben mij een goede voorbereiding gegeven op mijn werk in Nicaraqua.  

Naast mijn werk als verpleegkundige, mijn Reiki behandelingen en cursussen, begeleid ik veel mensen op De Paranormaal Beurs van View.
En werk als vrijwilliger met dak- en thuisloze mensen  in Groningen ( Eemshuis en Ommelanderhuis). Met Klaas geef ik steun in Makom ( = dagopvang)te Amsterdam. Er wordt gewerkt aan steun in Utrecht en Rotterdam....

Ik ben ingewijd door Phyllis Lee Furumoto en Paul Mitchell in 1992 tot Master. In de eerste 10 jaar van mijn Masterschap ben ik lid van de Reiki-Alliance geweest. 15 jaar lid van de NVRM, waarvan van 2003 tot 2007 voorzitter. Alida gaat verder in Reiki in Spiritualiteit en Broederschap!

Mijn eerste focus is gericht op het steunen van mensen. Voor mensen die geen geld hebben voor Reiki kan een regeling getroffen worden om in termijnen te betalen. 

Samen met mijn  2 zonen, Bernard & Clemens trek ik in mijn huisje op wielen door het land........ & sinds 09 januari 2004 is onze Winnetou (Grijs Tijger, Deense Dog) aanboord gekomen.

Dankbaar voor mijn initiatie's, doop en inwijdingen èn op 03-02-'03 de zegen mogen ontvangen van de zonnegod RA. En evenals Zijn dochter Isis mag ik Zijn Liefde en Licht doorgeven! In November 2006 "thuisgekomen" in de ashram van Sri Sathya Sai Baba.

 

Thank You Lord, thank You Sai Baba!!

 

Deense Dog Winnetou
Deens Dogje Winnetoe is nu Dog geworden.
Ga eens met de muis over de foto.


Winnetoe 4,5 jaar en volgroeid